پرش لینک ها

دیجیتالیزاسیون و بیگ دیتا در صنعت کاشی و سرامیک

جهانی شدن اقتصاد و ورود انقلاب صنعتی چهارم یا همان دیجیتالیزاسیون صنعت بدین معنی است که ما می بایستی محیط را بهتر بشناسیم و شرکت ها بایستی نحوه مدیریت تولید و توزیع را با هدف بهبود فرآیند تصمیم گیری و صرفه جویی در زمان بدانند و درنهایت فعالیت های صنعتی را بهینه کنند و مهمتر از همه آنها بایستی در مورد مشتریان بیشتر بدانند.

تمرکز بر روی تولید، محصول و فروش در دهه های اخیر ما را به تمرکز بر روی مشتریان رهنمون ساخته است. به همین خاطر، بیگ دیتا بایستی در فرآیندها و تخصیص منابع در نظر گرفته شود و در نهایت شرکت ها بایستی یاد بگیرند چگونه دارایی های نامشهود خود را در کنار دارایی های مشهود خود مدیریت نمایند. این فرآیند از مشتری شروع شده و به مشتری ختم می گردد. به همین دلیل شرکت ها بایستی در این زمینه با نهایت دقت عمل نمایند تا مدیریت جریان اطلاعات در محیط خود را به درستی انجام داده و اطلاعات و داده های ضروری را به موقع و به شکل کامل داشته باشند تا سازمان را درتصمیم گیری های مدیریت کسب وکار یاری نموده وتوانا سازند.

 

در این دنیای دیجیتالی – فیزیکی جدید، اصول جدیدی در صنعت کاشی و سرامیک نیز درحال ایجاد شدن است. از قبیل آنالیز ترافیک وبسایت، بازاریابی inbound ، فروش از طریق پلتفرم های الکترونیکی یا کانال های فروشe-commerce . که همه اینها به این موضوع اشاره دارند که نیاز به همکاری با افراد یا تیم هایی که دارای مهارت های دیجیتالی هستند و با سیاست های فروش و بازاریابی شرکت تناسب کامل دارند، تبدیل به ضروریات می گردد. یکی از شاخص ها برای اندازه گیری سطح درگیری و استفاده از تکنولوژی های اطلاعات توسط شرکت های فعال در این صنعت، ضریب مهارت دیجیتالی افراد و شرکت ها می باشد.

این ضریب شاخصی است که سطح دانش و توان اجرایی شرکت ها را درمهارتهای دیجیتالی نشان می دهد. درحقیقت به نظر میرسد که مهارتهای دیجیتالی که بایستی در دسترس شرکت ها باشد هنوز کاملا شناخته شده نمی باشند، علیرغم این واقعیت که در دنیای کسب و کار مدتهاست این ابزارها وجود دارند و در ارتباط با خط مشی های فروش و بازاریابی شرکت ها بسیارموثر میباشند.

پیشرفت بسیار سریع و تکامل روز افزون تکنولوژی های جدید، بروز ماندن و همراه شدن با آنها را با سخت کرده است و تنها شرکت های پیشرو در زمینه تکنولوژی می توانند همپای آنها حرکت کنند. در چارچوب تجارت و سرمایه گذاری جهانی درتکنولوژی های جهانی و R&D&I، صنعت سرامیک نیز تکنولوژی بیگ دیتا را در اختصاص منابع و فرآیندها در چند سال اخیر اجرایی نموده است.

در واقع علاقه فزاینده ای در اجرای بیگ دیتا در بین شرکت های بخش سرامیک در فرآیند مدیریت و تصمیم گیری آنها ایجاد شده است. نتایج تحقیقات نشان می دهد استفاده از تکنولوژی اطلاعات جدید در شرکت های بخش سرامیک فعلاً در ابتدای کار خود می باشد و به تدریج در حال رشد است. امروزه تمرکز ویژه ای بر فرآیند تولید، فروش، توسعه محصول و حفظ و بهبود گردش مالی کسب وکار است.

استفاده از شبکه های اجتماعی در صنعت سرامیک دارای گستره محدود می باشد و به آن بعنوان ضرورت نگاه نمی شود. استفاده از تصاویر، ویدئو و عکس ها نسبت به بقیه موارد بیشتر مطرح می باشد. درحال حاضر بررسی های صورت گرفته در کشور های اروپایی، شرکت های فعال این صنعت از فیس بوک بیشترین استفاده را بعنوان شبکه اجتماعی مطرح در صنعت سرامیک میکنند و بعد از آن یوتیوب، اینستاگرام و تویتر در رتبه های بعدی قرار دارند. این شرکت ها از شبکه های اجتماعی در روابطشان با توزیع کنندگان، تامین کنندگان و مشتریان استفاده مستقیم می¬کنند.

از دلایل عمده استفاده و به اشتراک گذاری اطلاعات و محتوا در شبکه های اجتماعی، بررسی و مشاهده عملکرد و نحوه فعالیت رقبا بوده و اینکه شرکت های حرفه ای دیگر در مورد اوضاع صنعت چه می گویند وچه برنامه هایی دارند و همچنین شرکت های تامین کننده و توزیع کننده در زنجیره ارزش چه فعالیت هایی را انجام می دهند، مورد بررسی قرار می گیرند.

از دلایل عمده توجه مدیران این صنعت بر استفاده از شبکه های اجتماعی، عموماًً بر ترویج برند خود و محصولات و نیز توسعه استراتژی های کسب و کار و نیز مدیریت ارتباطات تمرکز دارند. همچنین یافتن محصولات جدید، مشاهده فضای رقابت و تحقیق و کسب اطلاعات بروز در مورد اتفاقات صنعت کاشی و سرامیک و بخش های مرتبط از دیگر جنبه های استفاده از این شبکه ها می باشد عموماً مدیریت اطلاعات و محتوای این شبکه های اجتماعی توسط خود شرکت ها و در داخل شرکت ها صورت می گیرد و تنها در برخی شرکت ها از افراد و تیم های متخصص بیرونی کمک گرفته می شود. بنابراین استفاده از تکنولوژی های اطلاعات جدید برای مدیریت و بهبود ارتباط بامشتری هنوز در فازهای اولیه خود می باشد.